W środę 29 maja w przedszkolu odbyły się bardzo ciekawe warsztaty „Kuchnia molekularna”. W programie zajęć były eksperymenty z wykorzystaniem suchego lodu i ciekłego azotu. Dzieci obserwowały parowy gejzer z ciekłym azotem, zamrażanie podłogi, zamrażanie róży, kurczące i samopompujące balony, rosnącą pianę i „dymiące fryzury” i wiele wiele innych ciekawych doświadczeń. W trakcie zajęć dzieci uczestniczyły w robieniu owocowych lodów. Oczywiście najlepsza była degustacja. Wszystkim smakowały własnoręcznie wykonane sorbety.
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/trashed-1719593783-IMG_20240529_105948.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/trashed-1719594345-IMG_20240529_092317.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_20240529_185007.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_20240529_185520.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_20240529_185704.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_20240529_190104.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_20240529_191005.jpg)
![](http://przedszkole4-augustow.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_20240529_191051.jpg)